Top 10 veelgemaakte nagelverzorging fouten en hoe je deze kunt vermijden

Top 10 veelgemaakte nagelverzorging fouten en hoe je deze kunt vermijden

Top 10 veelgemaakte nagelverzorging fouten en hoe je deze kunt vermijden

Afbeelding van freepik

Je nagels zijn je visite kaartje dus is het heel belangrijk om deze goed te verzorgen. Maar hierbij kun je makkelijk fouten maken die je nagels kunnen beschadigen.

Hieronder lees je de top 10 van veelgemaakte fouten bij nagelverzorging en de tips om deze te vermijden.

Hierdoor hou je je nagels mooi en gezond.

 

1. Nagels bijten

Veel mensen bijten op hun nagels. Dit kan zijn door stress of uit gewoonte, dit is vaak moeilijk af te leren. Nagelbijten kan leiden tot beschadigingen aan de nagels en nagelriemen waardoor je nagels zwakker worden.

Oplossing: Als je je bewust wordt van deze gewoonte kun je het vervangen met een andere gewoonte. Bijvoorbeeld het knijpen in een stressbal. Of gebruik een bitter smakende nagellak, zo merk je het meteen als je weer aan je nagels wil bijten.

2. Nagels knippen in plaats van vijlen

De meeste mensen knippen hun nagels af in plaats van vijlen. Knippen gaat natuurlijk ook veel sneller dan vijlen en iedereen heeft wel een nagelknipper in huis. Helaas gaan je nagels door knippen sneller splijten en breken. Ook met vijlen moet je wel een beetje oppassen, want overmatig vijlen kan je nagel dun en kwetsbaar maken

Oplossing: het beste kun je je nagels vijlen. Je kunt je vijlen in de vorm die jij het prettigst vindt. Let er dan wel op dat je in één richting vijlt om splijten te voorkomen. Probeer niet dagelijks te vijlen, want ook dit beschadigd je nagels.

3. Nagelriemen terugduwen of je nagelriemen knippen

Natuurlijk mag je je nagelriemen wel terugduwen of knippen, maar veel mensen doen dit te grof en hard. Dit kan leiden tot infecties en beschadigingen van de nagelmatrix (dit is verantwoordelijk voor de groei en gezondheid van je nagels).

Oplossing: Wil je de nagelriemen toch graag iets terugdrukken, gebruik dan een nagelriem crème of olie om ze zacht te houden. Je kunt ze dan voorzichtig terugdrukken met een nagelriemstokje. Knippen van de nagelriemen mag je echt alleen maar doen als dit noodzakelijk is. Gebruik hiervoor dan wel een schone en scherpe nagelriemknipper.

4. Geen base coat gebruiken bij het aanbrengen van nagellak

Bij het aanbrengen van gellak weet iedereen wel dat een base coat en een goede voorbehandeling van de nagels heel belangrijk zijn. Maar ook bij gewone nagellak is het belangrijk dat je een basis aanbrengt op je nagels. Doe je dit niet dan kunnen je nagels verkleuren of verzwakken.

Oplossing: Gebruik dus altijd een basis laag voor het aanbrengen van je nagellak. Dit beschermd niet alleen je nagels, maar zorgt er ook voor dat de nagellak langer blijft zitten.

5. Geen pauze houden bij het dragen van kunstnagels

Hoewel het er natuurlijk altijd heel verzorgt uitziet om kunstnagels te dragen, is het niet altijd goed voor je nagels. Langdurig dragen van kunstnagels kan je nagels verzwakken en beschadigen.

Dit komt omdat tijdens het aanbrengen van de kunstnagels de nagels vaak worden opgeruwd voor een betere hechting. Ook het verwijderen van het product kan schade aan de nagels geven. Informeer je hier dus goed over of laat dit over aan een professional.

Oplossing: Een oplossing is het geven van een pauze aan je nagels. Dus af en toe geen product op je nagels, hierdoor hebben je nagels weer tijd om te herstellen. Nagelriemolie helpt ook om je nagels en de huid eromheen gezond te houden. Tot slot kan voeding ook een rol spelen in gezonde nagels. Een dieet welke rijk is aan vitamines en mineralen zoals biotine, zink en ijzer.

6. Je nagels gebruiken als gereedschap

Als je wat langere nagels hebt is de verleiding groot om je nagels als gereedschap te gebruiken. Wie gebruikt ze niet om bijvoorbeeld lego blokjes van elkaar af te halen of iets anders los te peuteren. Heel verleidelijk om je nagels voor te gebruiken, maar dit zorgt ervoor dat je nagels afbreken of scheuren. Dit maakt je nagels zwakker.

Oplossing: Probeer je zelf er bewust van te maken om je nagels niet als gereedschap te gebruiken. Zorg dat je kleine hulpmiddelen bij de hand hebt die je hiervoor kunt gebruiken in plaats van je nagels.

7. Nagellak te lang laten zitten

Als je gewone nagellak langer laat zitten dan 1 week kunnen je nagels uitdrogen en verkleuren. Gellak kan wel langer blijven zitten, maar ook dit moet na ca. 3 weken verwijderd worden. Als de nagellak nog te vast zit moet je het niet gaan afpellen of afschrapen, hiermee beschadig je de nagels.

Oplossing: Verwijder je nagellak op tijd dus na ca. 1 week en geef je nagels een paar dagen rust voordat je opnieuw nagellak aanbrengt. Haal je nagellak er voorzichtig af met een milde nagellakreiniger zonder aceton.

Wees bij het verwijderen van gellak ook voorzichtig met je nagels. Haal het er dus voorzichtig af en laat de aceton goed inwerken voordat je het probeert te verwijderen. Wil je weten hoe je dit het beste kunt verwijderen? Lees dan onze blog hierover.

8. De nagelverzorging verwaarlozen

Vaak vergeten je om je nagels te verzorgen als je er kunstnagels en/of nagellak op hebt zitten. Dit kan leiden tot droge en broze nagels. Ook je nagelriemen worden hierdoor kwetsbaar.

Oplossing: Probeer een nagelverzorgingsroutine te creëren één keer per week. Zo vergeet je nooit meer je nagels te verzorgen. Een goed routine is het hydrateren van je nagels en nagelriemen. Dit kan met nagelriemolie en/of een verzorgende handcrème. Hydrateer je nagels en nagelriemen regelmatig met nagelolie of handcrème.

9. Een nagelaandoening negeren

Als je vaak kunstnagels draagt of (gel)lak op je nagels hebt let je er wat minder op hoe je natuurlijke nagel eruit ziet. Hierdoor kan schade of verkleuringen aan je nagels niet altijd opvallen. Of je denkt dat een kleine beschadiging of verkleuring geen kwaad kan en gaat gewoon door met het dragen van kunstnagels of lak. Je kunt een nagelinfectie, schimmelnagel of andere aandoening oplopen. Dit kan je ook oplopen als je niet vaak een product op je nagels hebt, check ze dus regelmatig.

Oplossing: Check regelmatig je nagels als er even geen product op zit. Een infectie kan al beginnen met een verkleuring van de nagel. Ook broosheid of een verdikte nagel kunnen wijzen op een nagelaandoening. Mocht je dit op je nagels aantreffen raadpleeg dan een arts. Deze kan de juiste diagnose stellen en je nagels op een goede manier behandelen.

10. veel schoonmaken met schoonmaakmiddel

(Bijna) iedereen maakt wel eens schoon. En vaak zonder hierbij na te denken zitten wij dan veel met onze handen in het water met schoonmaakmiddel. Hoewel niet alle schoonmaakmiddelen slecht zijn voor je nagels, zijn veel dit wel. Ze bevatten chemicaliën die uitdrogend en schadelijk kunnen zijn, zoals alcohol en ammoniak. Dit zorgt voor aantasting aan je nagels waardoor ze dun en zwak worden. Ook de huid rondom je nagels kan hierdoor aangetast worden. Dit kan leiden tot rookheid, jeuk en scheurtjes

Oplossing: Je kunt tijdens het schoonmaken handschoenen dragen van rubber of latex. Zo bescherm je je nagels en huid. Wil je of kun je dit niet, was dan direct na het schoonmaken je handen om de resten van het schoonmaakmiddel te verwijderen. Daarna kun je het beste je nagels verzorgen met een goede handcrème en nagelolie. Of kies voor een mildere, natuurlijke schoonmaakmiddelen die minder chemicaliën bevatten.

Een andere oplossing is om je nagels kort te houden, zo kunnen ze niet snel breken of scheuren tijdens het schoonmaken.

Top 10 veelgemaakte nagelverzorging fouten en hoe je deze kunt vermijden

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.abcbeauty.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 348 reviews.